Prostreno.cz

Krémová kaštanová polévka s krevetami

Nasládlá chuť polévky vás možná překvapí, ale zaručeně nadchne!

18.02.2014 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

325 kJ / 77 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.
  2. Máslo rozpusťte v kastrolku a orestujte na něm 5 minut kaštany s cibulkou, zalijte brusinkovým nektarem a vývarem.
  3. Šalvěj omyjte, osušte a lístky otrhejte. Nasekejte najemno. Pár celých hezkých lístků ponechte stranou na ozdobu.
  4. Šalvěj dejte do polévky a vařte 30 minut.
  5. Poté polévku rozmixujte dohladka a ochuťte solí a pepřem.
  6. Cukrové hráškové lusky povařte ve vroucí osolené vodě 3 minuty a poté zchlaďte v ledové vodě.
  7. Krevety podélně rozpulte a odstraňte tmavá střívka.
  8. Na teflonové pánvi rozehřejte olivový olej a krevety v něm opékejte po každé straně 2 minuty.
  9. Do pánve přidejte brusinky a cukrové lusky, ochuťte solí a pepřem a sejměte z plotýnky.
  10. Smetanu našlehejte do polotuha a vmixujte do polévky.
  11. Podávejte ozdobené krevetami, cukrovými lusky a brusinkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,10 g
  • Sacharidy:

    321,80 g
    • Cukry:

      113,44 g
  • Tuky:

    65,07 g
  • Vláknina:

    38,00 g

Aktivita pro spálení:

465 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

138

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z hrášku

(13 hlasů)
50min
213 kJ

Mrkvová polévka s kari kořením

(15 hlasů)
35min
165 kJ

Polévka z karamelizovaného pórku

(11 hlasů)
45min
211 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

cukrový hráškový lusk

42 kcal / 100g
B2 g
S7 g
T0,5 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová kaštanová polévka s krevetami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba