Prostreno.cz

Klobásky s čočkou

Čočka vařená ve vývaru a víně je delikatesa sama o sobě, můžete ji tedy klidně podávat jen se salátem.

20.02.2014 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

608 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.
  2. Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.
  3. Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.
  4. Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,82 g
  • Sacharidy:

    111,74 g
    • Cukry:

      18,54 g
  • Tuky:

    147,94 g
  • Vláknina:

    26,09 g

Aktivita pro spálení:

538 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení





Podobné recepty

Cizrnové placičky s cuketou

(17 hlasů)
50min
641 kJ

Fazolové chilli

(9 hlasů)
55min
325 kJ

Pohanková kaše s mlékem

(14 hlasů)
45min
673 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čočka

116 kcal / 100g
B9 g
S20 g
T1 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Klobásky s čočkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba