Prostreno.cz

Bulgur salát

Salát z bulguru s hlívou ústřičnou.

24.02.2014 sun
45min

15min příprava

30min vaření

1452 kJ / 347 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu na obalu.
  2. Smíchejte 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce vody, 1/2 lžičky cukru, 4 lžíce oleje a nasekanou petrželku. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
  3. Na lžíci oleje orestujte plátky slaniny.
  4. Na lžíci oleje s máslem poduste nakrájené houby. Houby dochuťte solí a pepřem.
  5. Bulgur promíchejte s houbami, přidejte špenát a přelijte zálivkou.

TIP:

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    109,64 g
  • Sacharidy:

    164,28 g
    • Cukry:

      8,25 g
  • Tuky:

    157,05 g
  • Vláknina:

    66,90 g

Aktivita pro spálení:

1248 kcal
156

minut jízdy na kole

118

minut běhu

372

minut uklízení





Podobné recepty

Penne salát

(13 hlasů)
40min
609 kJ

Těstovinový salát

(18 hlasů)
35min
623 kJ

Těstovinový salát

(16 hlasů)
45min
836 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bulgur salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba