Prostreno.cz

Masopustní šišky

Tradiční masopustní pečivo.

01.03.2014 lanvin
2h a 20min

2h a 0min příprava

20min vaření

1890 kJ / 451 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Máslo dejte do velké mísy a metlou jej dobře našlehejte, pak přisypávejte mouku a přilévejte smetanu, přidejte droždí rozmíchané v mléce, citrónovou kůru, cukr, muškátový květ a vypracujte hezky tuhé těsto, které se nebude lepit na vařečku. Nechte těsto vykynout.
  2. Když trochu vykyne, přidejte do něj víno a sůl, dobře zapracujte a opět nechte kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
  3. Nakonec do těsta vmíchejte mandle a postupně z něj odebírejte a tvarujte šišky, nechte je opět vykynout a smažte ve vyšší vrstvě oleje.
  4. Ještě horké obalujte v cukru.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,51 g
  • Sacharidy:

    410,15 g
    • Cukry:

      25,51 g
  • Tuky:

    345,94 g
  • Vláknina:

    26,00 g

Aktivita pro spálení:

845 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

252

minut uklízení





Podobné recepty

Jablečné muffiny s brusinkami

(11 hlasů)
55min
1198 kJ

Brusinkové sušenky

(17 hlasů)
40min
1615 kJ

Kokosová bábovka

(23 hlasů)
1h a 5min
1207 kJ
Více receptů

Celkem 10 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
28.05.2016
Avatar hedvika
19.05.2016
Avatar verrca
18.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

mandle

579 kcal / 100g
B21 g
S21 g
T49 g

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Masopustní šišky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba