Prostreno.cz

Kuřecí na karamelu

Dušené kuřecí čtvrtky v karamelové omáčce.

02.03.2014 Mikeš
1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

766 kJ / 183 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Smíchejte všechny ingredience na omáčku, kromě cukru a vody.
  2. Na pánev nasypte cukr, přidejte 2 lžíce vody a míchejte až začne cukr karamelizovat.
  3. Když je karamel připraven, přidejte zbývající ingredience a povařte až se vše spojí a vznikne omáčka.
  4. Promíchejte mouku s pepřem a solí a v mouce obalte kuřecí čtvrtky.
  5. Maso opečte ze všech stran na oleji.
  6. K opečenému masu přidejte připravenou omáčku, dolijte vodou, aby bylo maso skoro přikryté. a na mírném ohni duste přikryté 45-60 minut.
  7. Podávejte s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    123,45 g
  • Sacharidy:

    230,72 g
    • Cukry:

      133,50 g
  • Tuky:

    134,74 g
  • Vláknina:

    10,58 g

Aktivita pro spálení:

750 kcal
93

minut jízdy na kole

71

minut běhu

223

minut uklízení





Podobné recepty

Rýže s kuřecím masem

(12 hlasů)
55min
407 kJ

Kuřecí plátek v anglické slanině

(12 hlasů)
30min
1729 kJ

Karamelizovaná kuřecí stehna

(12 hlasů)
1h a 30min
594 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kuřecí čtvrtka

215 kcal / 100g
B18 g
S0,2 g
T8 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí na karamelu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba