Prostreno.cz

Domácí huspenina

Huspenina jako z domácí zabíjačky.

02.03.2014 sun
2h a 40min

1h a 40min příprava

60min vaření

481 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové nožičky a maso omyjte, vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte koření a přiveďte k varu. Vařte mírným varem do změknutí masa.
  2. Během varu odebírejte z povrchu tuk a pěnu, vaříte-li maso v tlakovém hrnci, seberte pěnu až po uvaření.
  3. Ke skoro měkkému masu přidejte očištěnou, nakájenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli, ocet a vařte ještě 15 minut.
  4. Uvařené maso a zeleninu vyjměte z vývaru do mísy a nechte chvíli zchladnout, kůži pomelte.
  5. Vývar přeceďte a nechte ustát, pak z povrchu seberte naběračkou všechen tuk.
  6. Maso nakrájejte nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky, přidejte kukuřici a v míse promíchejte s vývarem.
  7. Podle chuti opepřete, popřípadě dosolte.
  8. Směs naběračkou nalijte do formy na srnčí hřbet, případě do jiné vhodné formy a nechte vychladnout, potom nechte ztuhnout v lednici.
  9. Huspeninu vyklopte z formy, nakrájejte a podávejte s cibulí a octem.

TIP:

Huspenina je pokrmem převážně z vepřového masa, který po uvaření a vychladnutí dostane rosolovitou strukturu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    151,58 g
  • Sacharidy:

    487,75 g
    • Cukry:

      13,30 g
  • Tuky:

    231,00 g
  • Vláknina:

    165,48 g

Aktivita pro spálení:

426 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Zabijačkový guláš

(13 hlasů)
1h a 20min
764 kJ

Domácí tlačenka

(8 hlasů)
2h a 0min
1231 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vepřová plec

250 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T12 g

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g

kuře celé

215 kcal / 100g
B18 g
S0,2 g
T8 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí huspenina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba