Prostreno.cz

Květákový salát z pečeného květáku

Pečený květákový salát je chutný a uspokojivý pokrm, který skvěle kombinuje křupavou texturu pečeného květáku se svěžím dresinkem a dalšími ingrediencemi podle vlastního výběru.

02.03.2014 sun
35min

15min příprava

20min vaření

626 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák uvařte do poloměkka v osolené vodě.
  2. Uvařený květák přelijte studenou vodou a rozdělte na malé růžičky.
  3. Troubu předehřejte na 220 °C.
  4. Květák dejte do zapékací misky, pokapejte olejem a pečte v troubě 10 minut.
  5. Květák přelijte připravenou zálivkou a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,00 g
  • Sacharidy:

    116,00 g
    • Cukry:

      10,20 g
  • Tuky:

    104,88 g
  • Vláknina:

    34,00 g

Aktivita pro spálení:

149 kcal
18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení





Podobné recepty

Osvěžující květákový salát

(15 hlasů)
25min
543 kJ

Nejlepší květákový salát recept

(14 hlasů)
25min
725 kJ

Květákový vrstvený salát

(14 hlasů)
30min
156 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový salát z pečeného květáku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba