Prostreno.cz

Hovězí svíčková s estragonem a houbami

Plátky hovězí svíčkové s jemně kořeněnou omáčkou.

03.03.2014 sun
21min

20min příprava

1min vaření

663 kJ / 158 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej prošlehejte s hořčicí a pepřem.
  2. Maso obalte v marinádě, marinujte 1 hodinu.
  3. Troubu rozehřejte na 220 °C.
  4. Marinované maso dejte i s marinádou do pekáčku a pečte 10 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě přibližně 25-35 minut.
  5. Upečené maso nechte 10 minut odpočinout a pak nakrájejte na plátky.
  6. Mezitím si připravte omáčku. Na rozehřátém másle restujte 8-10 minut nasekané houby.
  7. Houby zaprašte moukou, přidejte cibulku a restujte 1 minutu.
  8. Podlijte vývarem, přidejte estragon a duste, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  9. Nakonec přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.

TIP:

Do omáčky místo čerstvých hub můžete dát předem namočené sušené houby.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    200,19 g
  • Sacharidy:

    131,89 g
    • Cukry:

      26,25 g
  • Tuky:

    256,35 g
  • Vláknina:

    17,45 g

Aktivita pro spálení:

722 kcal
90

minut jízdy na kole

68

minut běhu

215

minut uklízení





Podobné recepty

Plátky svíčkové s mangoldem

(11 hlasů)
60min
801 kJ

Hovězí svíčková se zeleným pepřem

(10 hlasů)
1h a 10min
1010 kJ

Hovězí svíčková na rajčatech

(13 hlasů)
1h a 35min
665 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s estragonem a houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba