Prostreno.cz

Ryba pečená v citrónové strouhance

V citrónové strouhance bude vynikající i losos. Přidat do ní můžete hrubou mořskou sůl a bylinky podle vašeho gusta.

08.03.2014 lentilka
40min

20min příprava

20min vaření

614 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C.
  3. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z citronu a oreganem, přidejte trochu soli a pepře.
  4. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem, pečte dvacet minut dozlatova.
  5. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte, podle chuti osolte.
  6. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    127,20 g
  • Sacharidy:

    174,68 g
    • Cukry:

      16,33 g
  • Tuky:

    120,76 g
  • Vláknina:

    19,72 g

Aktivita pro spálení:

574 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

171

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba s jablky a celerem

(10 hlasů)
50min
402 kJ

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
636 kJ

Zapékaná treska

(9 hlasů)
1h a 5min
385 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba pečená v citrónové strouhance

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba