Prostreno.cz

Hovězí Stroganoff

Na přípravu tohoto jídla je mnoho různých receptů, tady je jeden z nich.

13.03.2014 lanvin
45min

20min příprava

25min vaření

472 kJ / 112 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Opláchnuté maso osušte a nakrájejte na nudličky.
  2. Cibuli nadrobno nakrájejte.
  3. Žampiony a okurky nakrájejte na plátky.
  4. Rozehřejte v pánvi olej, až je dostatečně prohřátý, tak do nádoby vhoďte maso, aby se opeklo, ale zároveň se zatáhne a je šťavnaté, když jej pečete zprudka, podle chuti maso osolte a pepřete.
  5. Opečené maso vyndejte z pánve a dejte na teplé místo.
  6. Na stejné pánvi orestujte cibuli a žampiony, pak je zaprašte moukou a promíchejte.
  7. Vše podlijte připraveným vývarem, stále míchejte a povařte 10 minut. Přidejte maso, okurky hořčici a smetanu, dochuťte solí, pepřem, cukrem a vše provařte na mírném ohni zhruba 5 minut.
  8. Jako příloha se hodí rýže, nebo brambory a na ozdobu petrželka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    189,92 g
  • Sacharidy:

    161,94 g
    • Cukry:

      41,82 g
  • Tuky:

    204,73 g
  • Vláknina:

    19,68 g

Aktivita pro spálení:

650 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečený špenát s hovězím masem

(8 hlasů)
1h a 15min
695 kJ

Sekaná z více druhů masa

(19 hlasů)
1h a 25min
759 kJ

Hovězí plátky s omáčkou

(10 hlasů)
1h a 25min
721 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí Stroganoff

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba