Prostreno.cz

Uherský guláš s klobásou

Guláš s klobásou a červenou paprikou.

14.03.2014 lentilka
2h a 0min

15min příprava

1h a 45min vaření

616 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na asi 2 cm kostky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na jemno a osmažte na sádle dozlatova, přidejte kmín, bobkový list, mletou papriku, vše důkladně promíchejte a přidejte na kostky nakrájené maso.
  3. Po důkladném orestování přilijte vývar tak, aby bylo vše ponořeno pod hladinou.
  4. Maso za občasného míchání duste přikryté pokličkou, dokud nezměkne.
  5. V rozpálené pánvi nasucho opečte na kostičky nakrájenou červenou papriku, kterou vmíchejte do guláše společně s na kostičky nakrájenou klobásou. Klobása by se v omáčce měla povařit jen krátce a to jen na mírném plameni.
  6. Dochuťte solí, pepřem a utřeným česnekem.
  7. Při servírování ozdobte čerstvou majoránkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    272,32 g
  • Sacharidy:

    411,21 g
    • Cukry:

      41,66 g
  • Tuky:

    273,29 g
  • Vláknina:

    118,18 g

Aktivita pro spálení:

793 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

236

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečený špenát s hovězím masem

(8 hlasů)
1h a 15min
695 kJ

Hovězí plátky s omáčkou

(10 hlasů)
1h a 25min
721 kJ

Hovězí na zelenině

(8 hlasů)
1h a 30min
480 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

červená řepa

43 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

hovězí zadní maso

250 kcal / 100g
B26 g
S0,2 g
T5 g

sádlo

897 kcal / 100g
B0,3 g
S0 g
T99 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Uherský guláš s klobásou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba