Prostreno.cz

Lososový pstruh v solné krustě

Pstruh pečený v soli.

16.03.2014 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

305 kJ / 72 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pstruha omyjte a osušte, smíchejte sůl s bílky.
  2. Pečicí plech vyložte pečicím papírem a polovinu solné směsi na plech rozložte, na sůl položte pstruha, zasypte zbylou solí a tu na něj přitlačte.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C (v horkovzdušné troubě na 200 °C) asi 30 minut.
  4. Mezitím umyjte okurku, očistěte a nasekejte na malé kostičky.
  5. Limetku omyjte, ostrouhejte z ní kůru a vymačkejte šťávu, otrhejte koriandr a lístky najemno nasekejte. Cranberries nasekejte nahrubo.
  6. Ocet nechte vařit s želírovacím cukrem 3 minuty bez pokličky, přidejte okurku, limetkovou kůru i šťávu, Cranberries a nechte vařit 2 – 3 minuty, přitom občas promíchejte.
  7. Ochuťte solí a pepřem, vmíchejte koriandr a olivový olej. Nechte vychladnout.
  8. Solnou krustu prolomte a pstruha rozdělte na porce. Rybu podávejte společně s Cranberry směsí a bagetou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    255,70 g
  • Sacharidy:

    150,29 g
    • Cukry:

      108,25 g
  • Tuky:

    78,06 g
  • Vláknina:

    9,10 g

Aktivita pro spálení:

586 kcal
73

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Makrela s rozmarýnem

(10 hlasů)
40min
341 kJ

Plněný losos na víně

(13 hlasů)
45min
676 kJ

Losos v bylinkové krustě se špenátem

(11 hlasů)
45min
683 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše s borůvkami a mandlemi

15min
(2 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lososový pstruh v solné krustě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba