Prostreno.cz

Krémová čočka s klobáskami

Čočka se zeleninou a bavorskými klobáskami.

19.03.2014 lanvin
1h a 50min

15min příprava

1h a 35min vaření

1119 kJ / 267 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou.
  2. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí.
  3. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé.
  4. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
  5. Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne.
  6. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku, zahřejte, osolte, opepřete a vmíchejte smetanu. Podávejte s klobáskami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    408,48 g
  • Sacharidy:

    163,26 g
    • Cukry:

      34,99 g
  • Tuky:

    551,61 g
  • Vláknina:

    38,35 g

Aktivita pro spálení:

1872 kcal
234

minut jízdy na kole

178

minut běhu

558

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní cizrnové kroketky

(6 hlasů)
1h a 5min
814 kJ

Cizrnové placičky s cuketou

(17 hlasů)
50min
641 kJ

Fazolové chilli

(9 hlasů)
55min
325 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová čočka s klobáskami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba