Prostreno.cz

Paella s krevetami

Původně prosté jídlo španělské Valencie se časem stalo symbolem celé země.

01.04.2014 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

401 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olivový olej rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, přidejte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí.
  2. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte.
  3. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat.
  4. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu.
  5. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek.
  6. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,88 g
  • Sacharidy:

    208,15 g
    • Cukry:

      20,43 g
  • Tuky:

    37,64 g
  • Vláknina:

    14,19 g

Aktivita pro spálení:

312 kcal
39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení





Podobné recepty

Černá fazolová polévka

(11 hlasů)
1h a 30min
193 kJ

Melounové gazpacho

(14 hlasů)
20min
242 kJ

Žluté gazpacho

(13 hlasů)
30min
278 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Paella s krevetami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba