Prostreno.cz

Rajčatová polévka

Španělská polévka z konzervovaných rajčat.

03.05.2014 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

616 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Máslo či olej rozpalte ve větším hrnci, přidejte česnek a pár minut opékejte, vhoďte sušená rajčata a po minutě přilijte také rajčata z plechovky.
  2. Zalijte vývarem, vsypte cukr, okořeňte solí a pepřem a přiveďte k varu. Vařte deset minut.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte polovinu zakysané smetany. Pokud je potřeba, přidejte cukr.
  4. Servírujte ozdobené zbytkem smetany a pestem. Podávejte k mozzarellovým sendvičům.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,66 g
  • Sacharidy:

    254,14 g
    • Cukry:

      155,75 g
  • Tuky:

    245,60 g
  • Vláknina:

    32,62 g

Aktivita pro spálení:

762 kcal
95

minut jízdy na kole

72

minut běhu

227

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
476 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
433 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

sušená rajčata v oleji

213 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T14 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba