Prostreno.cz

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Medailonky s křupavou šalvějí.

07.05.2014 lanvin
1h a 15min

20min příprava

55min vaření

802 kJ / 191 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Dýni nakrájejte na větší měsíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka.
  3. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte.
  4. Instantní polentu uvařte podle návodu na obalu - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé.
  5. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby.
  6. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    202,58 g
  • Sacharidy:

    130,58 g
    • Cukry:

      24,86 g
  • Tuky:

    259,32 g
  • Vláknina:

    9,40 g

Aktivita pro spálení:

920 kcal
115

minut jízdy na kole

87

minut běhu

274

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové kotlety s rajčaty

(11 hlasů)
45min
710 kJ

Plněné vepřové se švestkami na víně

(15 hlasů)
1h a 15min
871 kJ

Vepřové v kiwi omáčce

(12 hlasů)
45min
690 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba