Prostreno.cz

Plněné vepřové se švestkami na víně

Připravte své drahé polovičce plněné vepřové plátky se švestkami na víně.

07.02.2014 lentilka
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

871 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejte na 180 °C, rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. Dlouhým nožem vyřízněte ve filetu kapsu a naplňte ji švestkami.
  3. Zprudka ji opečte z obou stran na rozpáleném oleji, poté pečte 25 minut v troubě.
  4. Zbývající švestky pokrájejte, krátce osmažte na tuku z pečeně, podlijte vínem, vývarem a chvíli vařte.
  5. Vmíchejte sýr, rozpusťte, ale už nevařte a dochuťte.
  6. Pečeni nakrájejte na plátky a servírujte s omáčkou a rýží.

TIP:

Do náplně můžete přidat 2-3 lžíce švestkových povidel.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    144,35 g
  • Sacharidy:

    346,50 g
    • Cukry:

      79,50 g
  • Tuky:

    93,70 g
  • Vláknina:

    14,00 g

Aktivita pro spálení:

723 kcal
90

minut jízdy na kole

68

minut běhu

215

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové kotlety na pepři

(7 hlasů)
1h a 20min
860 kJ

Vepřový plátek s okurkovou omáčkou

(10 hlasů)
55min
538 kJ

Vepřové nudličky s banánem

(13 hlasů)
60min
698 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněné vepřové se švestkami na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba