Prostreno.cz

Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Opečený losos s chřestem a brusinkami.

31.05.2014 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

607 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lososový filet opláchněte, nakrájejte na 4 stejné porce a ochuťte solí a pepřem.
  2. Rozpalte lžíci oleje v teflonové pánvi, přidejte rozmarýn a pomerančovou kůru a krátce osmahněte lososa po obou stranách.
  3. Opečená filé dejte na menší plech s pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 80 stupňů (60 v horkovzdušné troubě), aby zůstalo teplé.
  4. Rybí vývar nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu.
  5. Očistěte a pokrájejte jarní cibulku a povařte ji ve vývaru doměkka. Přelijte vývar skrze síto do mísy, smíchejte hořčici, ocet a zbylý olej, přimíchejte brusinky.
  6. Opláchněte chřest a okrájejte tlusté konce. Povařte 4 – 5 minut v horké vodě. Naaranžujte chřest spolu s filé a ještě teplým hořčičným nálevem v misce na talíř.
  7. Podávejte posypané řeřichou.
  8. Podávejte s bagetou jako předkrm. Jako hlavní chod můžete podávat s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    148,24 g
  • Sacharidy:

    77,19 g
    • Cukry:

      38,50 g
  • Tuky:

    145,20 g
  • Vláknina:

    17,40 g

Aktivita pro spálení:

537 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení





Podobné recepty

Chřest se šalotkou

(14 hlasů)
30min
703 kJ

Fíkové crostini s brusinkovým smetanovým sýrem

(17 hlasů)
45min
795 kJ

Guacamole s opečenými krevetami

(18 hlasů)
25min
432 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba