Prostreno.cz

Houbový štrúdl

Houbovou směs můžete zabalit i do šátečků z listového těsta, posypat hrubou mořskou solí a podávat jako malé pohoštění.

02.06.2014 lentilka
1h a 45min

45min příprava

60min vaření

701 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte.
  2. Zahřejte troubu na 200 °C.
  3. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby.
  4. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut.
  5. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub, osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout.
  7. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30 – 35 minut péct.
  8. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    128,46 g
  • Sacharidy:

    265,66 g
    • Cukry:

      20,70 g
  • Tuky:

    165,49 g
  • Vláknina:

    34,78 g

Aktivita pro spálení:

295 kcal
36

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení





Podobné recepty

Zelný štrůdl

(12 hlasů)
60min
271 kJ

Štrůdl se špenátem

(8 hlasů)
50min
708 kJ

Závin s kukuřicí

(16 hlasů)
1h a 10min
755 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Skvělá snídaně s jahodami

15min
(20 hlasů)

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbový štrúdl

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba