Prostreno.cz

Celerové hranolky

Hranolky nemusí být vždy jen z brambor. Zkuste zdravější variantu z celeru. Hodí se jako samostatný pokrm nebo jako příloha k masu.

07.02.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

755 kJ / 180 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. Vhazujte do studené vody s citronovou šťávou.
  2. Troubu rozehřejte na 180°C. Hranolky osušte, dejte na plech s pečícím papírem a pokapejte olejem smíchaným se solí a prolisovaným česnekem.
  3. Pečte 30 minut. Před dopečením posypte zelenou petrželkou.

TIP:

Místo soli můžete použít i koření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,84 g
  • Sacharidy:

    14,84 g
    • Cukry:

      3,44 g
  • Tuky:

    75,85 g
  • Vláknina:

    4,39 g

Aktivita pro spálení:

366 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Salát Coleslaw s celerem

(23 hlasů)
15min
821 kJ

Celerový salát s rozinkami

(19 hlasů)
15min
478 kJ

Celerová polévka

(27 hlasů)
25min
474 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerové hranolky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba