Prostreno.cz

Bábovka z rýžové mouky

Velmi jednoduchý recept na přípravu bábovky.

13.06.2014 Mikeš
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

1255 kJ / 299 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Prosejte mouku a prášek do pečiva.
  3. Oddělte žloutky od bílků.
  4. Z bílku a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
  5. Máslo a cukr vyšlehejte na světlý a nadýchaný krém, postupně přidejte žloutky, jogurt a vanilkový extrakt.
  6. Nakonec přidejte střídavě prosetou mouku a sníh z bílků.
  7. Těsto nalijte do vysypané formy a pečte přibližně 30 - 40 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,70 g
  • Sacharidy:

    347,40 g
    • Cukry:

      154,90 g
  • Tuky:

    88,26 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

274 kcal
34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

81

minut uklízení





Podobné recepty

Bábovka s červeným vínem

(9 hlasů)
1h a 25min
1309 kJ

Pomerančová bábovka

(20 hlasů)
1h a 10min
1100 kJ

Bramborová bábovka

(11 hlasů)
1h a 20min
1121 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka z rýžové mouky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba