Prostreno.cz

Lín na smetaně

Zdravá ryba se smetanovou omáčkou.

17.06.2014 Mikeš
60min

20min příprava

40min vaření

906 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijte víno, přidejte zeleninový bujon a vařte přibližně 8 - 10 minut.
  2. K vínu vmíchejte smetanu ve které rozmíchejte škrobovou moučku a vařte ještě 10 minut.
  3. V pánvi zahřejte máslo a orestujte nakrájenou cibuli.
  4. Filé jemně osolte, opepřete a obalte v hladké mouce, přidejte k cibuli a rybu zvolna opečte z obou stran.
  5. Do omáčky přisypte nakrájenou petrželku.
  6. Rybu podávejte s omáčkou, posypanou čerstvě mletým pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,50 g
  • Sacharidy:

    265,40 g
    • Cukry:

      11,80 g
  • Tuky:

    122,45 g
  • Vláknina:

    33,00 g

Aktivita pro spálení:

216 kcal
27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení





Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
1476 kJ

Grilovaná ryba s pomerančem

(17 hlasů)
45min
1000 kJ

Rybí filé na mandlích

(20 hlasů)
35min
1082 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lín na smetaně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba