Prostreno.cz

Třešňový sorbet s griotkou

Mražený dezert z třešní.

20.06.2014 lentilka
1h a 40min

1h a 20min příprava

20min vaření

456 kJ / 108 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Třešně omyjte a vypeckujte.
  2. V hrnci smíchejte víno, cukr a vařte asi 3 minuty.
  3. Přidejte třešně a citrónovou šťávu a přiveďte opět k varu, duste asi 15 minut. Nechte směs vychladnout, přidejte griotku a směs rozmixujte na hladké pyré.
  4. Pyré nalijte do zmrzlinového strojku, pokud jej nemáte, dejte směs do kovové misky a vložte asi na hodinu do mrazáku.
  5. Během chlazení směs každých 10 – 15 minut promíchejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,70 g
  • Sacharidy:

    349,05 g
    • Cukry:

      300,90 g
  • Tuky:

    2,70 g
  • Vláknina:

    20,90 g

Aktivita pro spálení:

277 kcal
34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení





Podobné recepty

Citrónová zmrzlina

(32 hlasů)
20min
633 kJ

Banánová teplá zmrzlina

(16 hlasů)
15min
1777 kJ

Dezert se zmrzlinou

(11 hlasů)
20min
650 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čerstvé třešně

63 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,19 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Třešňový sorbet s griotkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba