Prostreno.cz

Třešňová roláda

Letní roláda se šlehačkou a třešněmi.

25.06.2014 lentilka
55min

40min příprava

15min vaření

792 kJ / 189 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem vyšlehejte do husté pěny.
  2. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh.
  3. Do žloutkové hmoty lehce vmíchejte prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
  4. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 12 minut.
  5. Upečený korpus poprašte hladkou moukou a otočte na utěrku.
  6. Papír sundejte a korpus zarolujte, nechte vychladnout.
  7. Smetanu a cukr vyšlehejte dotuha, nakonec vmíchejte kakao.
  8. Korpus rozbalte potřete části šlehačky a poklaďte nakrájenými třešněmi.
  9. Pomocí utěrky roládu stočte a nechte v chladu alespoň 30 minut.
  10. Před podáváním ozdobte roládu zbylou šlehačkou a třešněmi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    119,25 g
  • Sacharidy:

    484,38 g
    • Cukry:

      296,08 g
  • Tuky:

    164,30 g
  • Vláknina:

    24,05 g

Aktivita pro spálení:

317 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Brusinkové sušenky

(17 hlasů)
40min
1615 kJ

Třešňový clafoutis

(13 hlasů)
45min
1012 kJ

Čokoládový dortík

(16 hlasů)
3h a 45min
1189 kJ
Více receptů

Celkem 10 komentářů

Avatar
Avatar heenna
12.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Třešňová roláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba