Prostreno.cz

Norský borůvkový koláč

Skvělý koláč s čerstvými borůvkami a šlehačkou.

03.07.2014 sun
3h a 30min

2h a 40min příprava

50min vaření

958 kJ / 228 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  2. Vejce a cukr osm až deset minut šlehejte do husté světlé pěny.
  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům.
  4. Těsto přelijte na plech a pečte přibližně 50 minut.
  5. Vyjměte z trouby, nechte pět minut v plechu a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
  6. Upečený piškot podélně rozkrojte na tři pláty.
  7. Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.
  8. První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmelády, potřete částí šlehačky a posypte třetinou borůvek, přiklopte druhým plátem, ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypte druhou třetinou borůvek.
  9. Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou.
  10. Posypte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    234,33 g
  • Sacharidy:

    878,45 g
    • Cukry:

      609,85 g
  • Tuky:

    492,90 g
  • Vláknina:

    19,30 g

Aktivita pro spálení:

1131 kcal
141

minut jízdy na kole

107

minut běhu

337

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jablka v kokosovém mléce

(18 hlasů)
55min
922 kJ

Čokoládový koláč

(21 hlasů)
1h a 20min
1415 kJ

Bábovka s rozinkami

(16 hlasů)
1h a 50min
1385 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Norský borůvkový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba