Prostreno.cz

Huspenina

Začněte s obyčejným vepřovým kolenem a všední zeleninou – a skončíte s mozaikou barev a chutí.

07.07.2014 lanvin
2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

892 kJ / 213 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev.
  2. Vodu vylijte a natočte do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a vařte, dokud maso nezměkne.
  3. Hotové vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky.
  4. Vývar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zelenina.
  5. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem.
  6. Ještě teplou huspeninu nalijte do formy a dejte nejlépe přes noc do chladu.
  7. Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvu vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvě nakrájenou cibulí a octem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,96 g
  • Sacharidy:

    556,45 g
    • Cukry:

      38,97 g
  • Tuky:

    409,02 g
  • Vláknina:

    190,00 g

Aktivita pro spálení:

593 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

177

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlé burgery

(18 hlasů)
40min
946 kJ

Cuketovo-mozzarellové koláče

(20 hlasů)
40min
567 kJ

Chilli kuře v křupavé bagetě

(26 hlasů)
30min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Huspenina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba