Prostreno.cz

Jehněčí špíz s hrachovou kaší

Grilované jehněčí maso.

10.07.2014 sun
3h a 10min

2h a 30min příprava

40min vaření

761 kJ / 181 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky, téměř stejně velké jako rajčata.
  2. Maso vložte do misky, osolte, opepřete, posypte oreganem, zalijte vínem, 100 ml oleje, přikryjte a nechte maso v lednici marinovat alespoň 2 hodiny před grilováním.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na stejně velké kousky jako maso.
  4. Na dřevěné špejle, nebo kovové jehlice střídavě napichujte kousky masa, cibule a rajčata.
  5. Grilujte nebo pečte v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 25 - 30 minut (v závislosti na velikosti kusů masa).
  6. Připravte hrachovou kaši: Do 1 litru jemně osolené vody přidejte hrášek a vařte 7 - 8 minut, pak hrášek sceďte a rozmixujte v kuchyňském robotu s mátou, kmínem, citrónovou šťávou a 60 ml olivového oleje na kaši. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Maso podávejte s hrachovou kaší a citrony.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    290,10 g
  • Sacharidy:

    174,69 g
    • Cukry:

      51,20 g
  • Tuky:

    376,36 g
  • Vláknina:

    56,30 g

Aktivita pro spálení:

902 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

269

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí v bylinkách

(11 hlasů)
45min
1067 kJ

Jehněčí kotletky z grilu

(11 hlasů)
50min
825 kJ

Grilovaný jehněčí kebab

(20 hlasů)
50min
466 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

oregano

265 kcal / 100g
B9 g
S68 g
T4 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí špíz s hrachovou kaší

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba