Prostreno.cz

Thai Chilli omáčka

Opravdu OSTRÁ omáčka.

24.07.2014 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

459 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej, chilli papričky nejlépe bez semínek, oloupaný česnek, oloupanou, nakrájenou cibuli a oloupaný zázvor zpracujte v kuchyňském robotu na pyré.
  2. Nalijte směs do kastrolu s těžkým dnem, přidejte cukr, ocet, tamarind, citrónovou kůru a rybí omáčku, přiveďte k varu a za občasného míchání duste na mírném ohni přibližně 25 minut, až začne směs houstnout. Nechte vychladnout, směs po vychladnutí ještě zhoustne.
  3. Skladujte v chladu, v uzavřené skleničce maximálně 2 měsíce.

TIP:

Strom Tamarindu roste na území Indie a mnohé kultury jej považují za posvátný. Vzhledem připomíná náš akát. Jeho plody, kterým se také říká indické datle, mají výraznou sladkokyselou chuť. Tamarind je velice náročný pro dovoz, proto je koncentrát vynikající alternativou čerstvého plodu. Přidává se do omáček, chutney, rýžových pokrmů apod.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,38 g
  • Sacharidy:

    692,08 g
    • Cukry:

      506,26 g
  • Tuky:

    84,46 g
  • Vláknina:

    58,32 g

Aktivita pro spálení:

3593 kcal
449

minut jízdy na kole

342

minut běhu

1072

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninová omáčka k pečenému masu

(7 hlasů)
1h a 10min
331 kJ

Dresink s koriandrem

(10 hlasů)
20min
873 kJ

Marináda s fenyklem

(10 hlasů)
20min
1352 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Thai Chilli omáčka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba