Prostreno.cz

Grilovaný pstruh s petrželovým máslem

Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem a kořenovou zeleninou.

30.07.2014 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

660 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Povolenou kostku másla důkladně promíchejte s nasekanou petrželkou, jemně nasekanými kapary, fenyklem a lžičkou nastrouhané citrónové kůry. Máslo nechte odležet na chladném místě.
  2. Mrkev, celer a petržel si nakrájejte na pruhy 2x5cm a vložte na gril společně s cibulí nakrájenou na kolečka, grilujte 3 minuty po každé straně.
  3. Očištěné pstruhy osolte, opepřete, důkladně potřete bylinkovým máslem a vyplňte směsí grilované kořenové zeleniny s cibulí.
  4. Naplněné pstruhy zvolna grilujte 7 - 10 minut z každé strany.
  5. Grilovaná zelenina provoní celého pstruha a bylinkové máslo mu dodá křehkost a jemnost.
  6. Před podáváním pstruha zakápněte citrónovou šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    135,34 g
  • Sacharidy:

    102,42 g
    • Cukry:

      35,90 g
  • Tuky:

    242,50 g
  • Vláknina:

    24,35 g

Aktivita pro spálení:

770 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

229

minut uklízení





Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
636 kJ

Losos na kopru

(11 hlasů)
45min
949 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilovaný pstruh s petrželovým máslem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba