Prostreno.cz

Pórkovo-celerová polévka

Krémová, sytá a zdravá polévka bez zahušťování.

08.08.2014 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

287 kJ / 68 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem.
  2. Přidejte očištěný, nakrájený pórek a duste za stálého míchání asi pět minut.
  3. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, dochuťte solí a promíchejte.
  4. Přidejte oloupaný, na kostičky pokrájený celer, vodu a vývar, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte, až je celer měkký.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte pepřem, pokud je polévka moc hustá, zřeďte ji vývarem.
  6. Podávejte se lžíci oleje, posypané pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,08 g
  • Sacharidy:

    91,17 g
    • Cukry:

      12,11 g
  • Tuky:

    152,31 g
  • Vláknina:

    7,87 g

Aktivita pro spálení:

253 kcal
31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení





Podobné recepty

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
476 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
390 kJ

Bramborová polévka s wasabi

(18 hlasů)
60min
343 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórkovo-celerová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba