Prostreno.cz

Špejle s marinovanými kuřecími játry

Grilovaná kuřecí játra s jarní cibulkou.

05.09.2014 lanvin
35min

20min příprava

15min vaření

188 kJ / 44 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce smíchejte rýžové víno Mirin, sojovou omáčku, cukr, vlažný kuřecí vývar a hořčici.
  2. Do marinády vložte očištěná kuřecí játra a nechte marinovat v lednici přes noc.
  3. Játra nakrájejte na stejně velké kousky, jarní cibulku nakrájejte na 2 - 3 cm kousky.
  4. Játra a cibulku navlečte střídavě na špejle, které předem namočte na 30 minut do vody.
  5. Játra grilujte na předehřátém grilu z každé strany přibližně 3 minuty.

TIP:

Mirin je slazené japonské rýžové víno. Používá se především jako ochucovadlo při vaření. Někdy bývá nazýváno jako slazené saké, což v podstatě je. Mirin se však nikdy nepije samotný, používá se výhradně na vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    120,74 g
  • Sacharidy:

    118,60 g
    • Cukry:

      35,84 g
  • Tuky:

    18,50 g
  • Vláknina:

    24,40 g

Aktivita pro spálení:

433 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

129

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí kousky s houbami

(15 hlasů)
1h a 20min
580 kJ

Kolínka se špenátem

(24 hlasů)
1h a 20min
764 kJ

Kuřecí kousky na zelenině

(13 hlasů)
1h a 10min
555 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špejle s marinovanými kuřecími játry

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba