Prostreno.cz

Dezert z mrkve a jablek

Mrkev i jablka jsou dostupné po celý rok - připravte si chutný dezert, děti si určitě pochutnají.

22.02.2011 lanvin
20min

10min příprava

10min vaření

276 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostky, dejte do rendlíku, přidejte máslo, pár lžic vody a přikryté nechte dusit.
  2. Asi v polovině dušení přidejte oloupaná, nakrájená jablka, cukr a citronovou šťávu. Poduste.
  3. Mrkev by neměla být příliš měkká nebo rozvařená. Nechte vychladnout, dejte do pohárku, přizdobte lístečkem máty a podávejte.

TIP:

Víc vitamínu A - karotenu se uvolňuje ze zpracované mrkve než při jezení v syrovém stavu. Při strouhání to je 36%, při rychlé tepelné úpravě až 60%, při jezení celé syrové mrkve jen 5%. Do čerstvé mrkvové šťávy vmíchejte i lžičku panenského olivového oleje, díky němu se karoten v těle lépe využije.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,54 g
  • Sacharidy:

    216,44 g
    • Cukry:

      145,64 g
  • Tuky:

    30,30 g
  • Vláknina:

    33,20 g

Aktivita pro spálení:

224 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení





Podobné recepty

Restovaná jablka s vanilkou a smetanovým krémem

(22 hlasů)
13min
563 kJ

Rychlý jablečný koláč

(16 hlasů)
45min
1165 kJ

Mrkvičkový dezert

(10 hlasů)
1h a 10min
1167 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dezert z mrkve a jablek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba