Prostreno.cz

Vepřové s okurkovou omáčkou

Jemná omáčka se sterilovanými okurkami má lehce nakyslou chuť a vůni.

23.02.2011 lanvin
55min

10min příprava

45min vaření

444 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky. Do kastrolu dejte sádlo, nakrájenou cibuli, česnek a maso. Vše orestujte.
  2. Zalijte trochou vody, přidejte kostku šťáva k masu, špetku soli, špetku pepře, přikryjte a duste, až je maso měkké.
  3. Před koncem dušení přidejte nakrájené okurky, zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a povařte ještě 5-10 minut.

TIP:

Můžete podávat s chlebem, rýží, knedlíkem i s těstovinou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    121,95 g
  • Sacharidy:

    64,56 g
    • Cukry:

      20,93 g
  • Tuky:

    141,16 g
  • Vláknina:

    13,27 g

Aktivita pro spálení:

1018 kcal
127

minut jízdy na kole

96

minut běhu

303

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso s ananasem

(12 hlasů)
30min
585 kJ

Vepřové kotlety s červenou cibulí

(15 hlasů)
40min
879 kJ

Pikantní kotlety

(12 hlasů)
60min
788 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové s okurkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba