Prostreno.cz

Růžičková kapusta s pomerančovou omáčkou

Horká pomerančová omáčka je skvělá nejen s růžičkovou kapustou, zkuste to i s brokolicí, cuketou, fazolkami, nebo chřestem.

21.10.2014 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

203 kJ / 48 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu povařte 5 - 10 minut v jemně osolené vodě, uvařenou kapustu sceďte.
  2. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte ostatní suroviny a vařte, dokud nezačne směs houstnout.
  3. Kapustu rozdělte na talíře, nebo do misek, přelijte omáčkou a podávejte, samostatně, nebo jako přílohu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,32 g
  • Sacharidy:

    276,07 g
    • Cukry:

      85,42 g
  • Tuky:

    30,72 g
  • Vláknina:

    92,50 g

Aktivita pro spálení:

774 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

231

minut uklízení





Podobné recepty

Růžičková kapusta s pistáciemi

(8 hlasů)
25min
564 kJ

Pečená jablka s cibulí

(11 hlasů)
55min
274 kJ

Dýňová rýže

(9 hlasů)
55min
590 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

pomerančová kůra sušená

97 kcal / 100g
B1 g
S25 g
T1 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba