Prostreno.cz

Luštěninová polévka

Netradiční recept na luštěninovou polévku, která zasytí i největší jedlíky.

26.02.2011 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

370 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Hrách a fazole propláchněte, zalijte vařící vodou a nechte přes noc namočené. Další den sceďte.
  2. Do hrnce dejte vývar, přidejte fazole, hrách a bobkový list. Vařte, až jsou luštěniny měkké.
  3. Mezi tím dejte do mísy mleté maso, podle chuti osolte, ochuťte pepřem a přidejte vejce. Dobře promíchejte.
  4. Udělejte malé kuličky a uvařte je v mírně osolené vodě. Hotovou polévku osolte a přidejte majoránku.
  5. Polévku dejte na talíř a přidejte pár masových kuliček.

TIP:

Doba máčení luštěnin není jednotná: čočka se namáčí asi 3-5 hodin, zelená sója asi 6 hodin a fazole, hrách, cizrna či žlutá sója 10-12 hodin. Protože luštěniny nadýmají a bývají pro mnoho lidí nesnadno stravitelné, je vhodné používat specifický způsob úpravy: vařte je s přísadami, které nadýmání zmírňují (majoránka, saturejka, kmín, bazalka, fenykl).


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    224,35 g
  • Sacharidy:

    432,04 g
    • Cukry:

      8,16 g
  • Tuky:

    127,08 g
  • Vláknina:

    98,62 g

Aktivita pro spálení:

482 kcal
60

minut jízdy na kole

45

minut běhu

143

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka Minestrone trochu jinak

(19 hlasů)
35min
263 kJ

Fazolová polévka

(31 hlasů)
1h a 10min
242 kJ

Polévka ze záhonku

(27 hlasů)
25min
536 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Luštěninová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba