Prostreno.cz

Vaječná pomazánka

Pokud vaše děti vykoledují na Velikonoce spousty vajec, nebo budete chtít jen tak připravit chutnou studenou večeři, určitě vyzkoušejte vaječnou pomazánku.

10min

10min příprava

0min vaření

1064 kJ / 254 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Sýr, máslo, lučinu a tatarku smíchejte do kompaktní hmoty.
  2. Uvařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na kostičky a přidejte do směsi, osolte, opepřtete, přidejte nasekanou pažitku a zamíchejte.
  3. Pokud by byla vaječná pomazánka příliš tuhá, přidejte tatarskou omáčku. Podávejte nejlépe s celozrnným pečivem a ozdobte pažitkou nebo čerstvou paprikou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,47 g
  • Sacharidy:

    25,07 g
    • Cukry:

      16,77 g
  • Tuky:

    362,65 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

1030 kcal
128

minut jízdy na kole

98

minut běhu

307

minut uklízení





Podobné recepty

Vaječná pomazánka se šunkou

(19 hlasů)
30min
672 kJ

Budapěšťská pomazánka

(67 hlasů)
5min
651 kJ

Vajíčková pomazánka

(25 hlasů)
20min
1146 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vaječná pomazánka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba