Prostreno.cz

Ovocná omáčka k masu

Vyzkoušejte pečené maso se skvělou omáčkou s dužinou jedlé mučenky.

07.01.2015 lentilka
30min

20min příprava

10min vaření

946 kJ / 226 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Drcený pepř, ocet, víno, jemně nakrájené šalotky, jemně nasekaný estragon a kerblík dejte do rendlíku. Směs přiveďte k varu a vařte odkryté 5 minut.
  2. Hotovou omáčku přeceďte.
  3. Ovoce rozkrojte na polovinu a lžičkou vyberte vnitřek.
  4. Žloutky a 2 lžíce omáčky vyšlehejte ve vodní lázni.
  5. Přidejte postupně na kostky nakrájené máslo.
  6. Nakonec vmíchejte zbytek připravené omáčky a dužinu mučenky.
  7. Podávejte k masu.

TIP:

Mučenka - čili marakuja = její plody jsou podobné velikostí i tvarem citronu. Po rozkrojení je ve vnitř želatinová hmota plná jadérek, která se jí. Kouzlo tohoto ovoce je v tom, že má vysoký obsah vápna, fosforu, železa a vlákniny. Obsahuje vitamíny B a C, a mnoho provitamínu A. Na náš organizmus je silně zásaditá.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,20 g
  • Sacharidy:

    137,10 g
    • Cukry:

      53,82 g
  • Tuky:

    220,51 g
  • Vláknina:

    26,50 g

Aktivita pro spálení:

1628 kcal
203

minut jízdy na kole

155

minut běhu

485

minut uklízení





Podobné recepty

Bazalková majonéza

(19 hlasů)
15min
1879 kJ

Marináda s fenyklem

(10 hlasů)
20min
1352 kJ

Brusinkové červené pesto

(21 hlasů)
25min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ovocná omáčka k masu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba