Prostreno.cz

Treska s pažitkovou omáčkou

Grilovaná porce tresky s jemnou omáčkou.

08.01.2015 Mikeš
60min

20min příprava

40min vaření

605 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou osušenou tresku potřete rozpuštěným máslem, vložte do zapékací misky a pečte v troubě pod grilem 15 - 20 minut, podle velikosti porcí. Rybu osolte a opepřete podle chuti.
  2. Na dvou lžících másla orestujte špenát, vmíchejte citrónovou kůru, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. V rendlíku přiveďte k varu bílé víno a šlehačku, povařte 10 minut, vmíchejte chlazené máslo, pažitku a citrónovou šťávu. Můžete dochutit špetkou soli.
  4. Tresku podávejte se špenátem a omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,38 g
  • Sacharidy:

    29,32 g
    • Cukry:

      8,10 g
  • Tuky:

    122,75 g
  • Vláknina:

    9,70 g

Aktivita pro spálení:

397 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

118

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaný losos

(18 hlasů)
35min
543 kJ

Pstruh s citronovou omáčkou

(16 hlasů)
50min
990 kJ

Lososové placičky s okurkovo-brusinkovým salátem

(20 hlasů)
35min
512 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska s pažitkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba