Prostreno.cz

Pstruh s citronovou omáčkou

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu, citrón se k rybám skvěle hodí.

07.10.2014 lentilka
50min

20min příprava

30min vaření

990 kJ / 236 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte lžíci hladké mouky a minutu míchejte, pak přidejte za stálého míchání smetanu a přiveďte k varu.
  2. Do smetany pomalu vmíchejte citrónovou šťávu i kůru a za stálého míchání povařte 5 minut.
  3. Očištěné pstruhy osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce.
  4. Pstruhy opečte na másle dozlatova, k rybám přidejte připravenou omáčku a vše prohřejte.
  5. Posypte nasekaným tymiánem a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    137,22 g
  • Sacharidy:

    114,51 g
    • Cukry:

      7,02 g
  • Tuky:

    163,35 g
  • Vláknina:

    11,70 g

Aktivita pro spálení:

624 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
636 kJ

Špagety s makrelou

(20 hlasů)
45min
451 kJ

Krevety s hráškem

(14 hlasů)
45min
693 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pstruh s citronovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba