Prostreno.cz

Vepřové medailonky

Medailonky z vepřové panenky s borůvkovým přelivem.

11.02.2015 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

586 kJ / 140 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Svíčkovou nakrájejte na šest stejně velkých kousků a jemně dlaní naklepejte.
  2. Maso posypte tymiánem, solí a pepřem.
  3. V pánvi s rozehřátým olejem zprudka opečte, asi 2 - 3 minuty na každé straně.
  4. Medailonky přeložte na plech vyložený pečící folií a vložte do trouby předehřáté na 90 °C.
  5. Na stejnou pánev nalijte víno, které přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 3 minuty.
  6. Vmíchejte borůvky, cukr, citronovou kůru, vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný se 2 lžícemi vody a duste 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,37 g
  • Sacharidy:

    73,86 g
    • Cukry:

      38,40 g
  • Tuky:

    56,39 g
  • Vláknina:

    12,20 g

Aktivita pro spálení:

501 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

149

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové kotlety s balsamicem

(10 hlasů)
45min
1046 kJ

Plněná vepřová panenka

(14 hlasů)
50min
882 kJ

Kotlety pečené v alobalu

(11 hlasů)
1h a 15min
503 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba