Prostreno.cz

Bramborový krém s hruškou

Sytá bramborová polévka s plátky hrušky.

16.02.2015 Mikeš
60min

20min příprava

40min vaření

577 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájený pórek a nakrájený česnek, přidejte nasekanou ančovičku (kdo nemá rád vynechá) a míchejte 5 minut.
  2. Přidejte vývar, oloupané, nakrájené brambory a tymián. Přiveďte k varu a přikryté vařte 15 - 20 minut. Odstraňte snítky tymiánu. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Plátky slaniny uložte na plech s pečícím papírem a pečte 7 - 10 minut, do křupava.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, vmíchejte smetanu a dochuťte podle chuti.
  5. Předehřejte stolní gril na vysokou teplotu, plátky hrušek lehce potřete olejem a grilujte přibližně 30 sekund z každé strany.
  6. Polévku podávejte s plátky hrušek, nakrájenými plátky slaniny a pestem, můžete podávat s tousty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    256,87 g
  • Sacharidy:

    397,90 g
    • Cukry:

      51,96 g
  • Tuky:

    272,21 g
  • Vláknina:

    26,90 g

Aktivita pro spálení:

546 kcal
68

minut jízdy na kole

52

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
133 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
115 kJ

Čočková polévka

(27 hlasů)
50min
339 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový krém s hruškou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba