Prostreno.cz

Treska s ančovičkovým máslem

Pečená treska s máslem, ochuceným ančovičkami.

06.03.2015 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

604 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Okapané ančovičky nasekejte najemno. Přidejte 100 g másla a důkladně vymíchejte. Dejte do lednice.
  3. Tresku nakrájejte na 4 porce.
  4. Ryby uložte do vymazané zapékací misky, jen velmi jemně osolte, pokapejte zbývajícím máslem a přikryjte alobalem. Pečte přibližně 25 - 30 minut.
  5. Na každý talíř dejte kousek sardelového másla, na máslo položte porci tresky, pokapejte citrónovou šťávou, ozdobte kapary a plátky citrónu.

TIP:

Místo ančoviček použijte sardelovou pastu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    327,50 g
  • Sacharidy:

    18,50 g
    • Cukry:

      4,60 g
  • Tuky:

    161,70 g
  • Vláknina:

    4,30 g

Aktivita pro spálení:

741 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

221

minut uklízení





Podobné recepty

Těstoviny s tuňákem

(24 hlasů)
35min
866 kJ

Ryba se sójovou omáčkou

(17 hlasů)
40min
320 kJ

Treska na tymiánu

(15 hlasů)
55min
280 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska s ančovičkovým máslem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba