Prostreno.cz

Losos s řeřichovou omáčkou

Losos marinovaný v bílém víně s řeřichovou máčkou.

10.04.2015 lanvin
1h a 30min

1h a 20min příprava

10min vaření

575 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bílé víno nalijte do rendlíku, přidejte rybí vývar, plátky citrónu,kuličky pepře, nakrájenou cibuli, bobkový list a směs přiveďte k varu, vařte na silnějším ohni 5 minut.
  2. Přidejte porce lososa, snižte teplotu na nejnižší stupeň a vařte 4 minuty.
  3. Odstavte z ohně, nechte stát alespoň 1 hodinu.
  4. Řeřichu a smetanu rozmixujte, vmíchejte jemně nasekanou petržel, citrónovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
  5. Lososa podávejte s řeřichovou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    168,90 g
  • Sacharidy:

    298,74 g
    • Cukry:

      15,92 g
  • Tuky:

    146,19 g
  • Vláknina:

    88,70 g

Aktivita pro spálení:

794 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

237

minut uklízení





Podobné recepty

Špagety s uzeným lososem

(23 hlasů)
35min
1283 kJ

Losos s mangem

(15 hlasů)
40min
716 kJ

Placičky s lososem

(18 hlasů)
55min
653 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos s řeřichovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba