Prostreno.cz

Kachní prsa s omáčkou s rybízovým želé

Z kachních prsou si jednoduše a rychle můžete připravit výborný oběd či večeři.

15.04.2015 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

545 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky, maso osolte a opepřete.
  2. Rozehřejte velkou pánev na středně vysoké teplo a kachní prsa opečte kůži dolů (10 minut, nebo až je kůže křupavá).
  3. Maso otočte a pečte ještě 3-5 minut, podle velikosti masa. Opečené maso dejte na talíř a přikryjte alobalem.
  4. Na stejnou pánev (pokud je z kachny hodně tuku, trochu slijte) přidejte překrojené hrozny, jemně nakrájenou šalotku, lístky tymiánu, nastrouhaný čerstvý zázvor a míchejte 3 minuty.
  5. Přidejte ocet a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  6. Přidejte kuřecí vývar, hořčici a rybízové želé, za stálého míchání vařte asi 2 minuty.
  7. Kachní prsa nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

TIP:

Omáčku můžete zahustit instantní jíškou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,82 g
  • Sacharidy:

    127,89 g
    • Cukry:

      56,75 g
  • Tuky:

    90,30 g
  • Vláknina:

    20,20 g

Aktivita pro spálení:

397 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

118

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí prsa na salátu

(15 hlasů)
2h a 15min
537 kJ

Špízy na japonský způsob

(16 hlasů)
1h a 10min
221 kJ

Medové kuřecí paličky

(19 hlasů)
50min
790 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

kachna

337 kcal / 100g
B19 g
S0,1 g
T28 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

dijonská hořčice

174 kcal / 100g
B7 g
S6 g
T12 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s omáčkou s rybízovým želé

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba