Prostreno.cz

Drůbeží játra s jablkem

Výborná drůbeží játra, která okouzlí každého strávníka a přitom jsou tak jednoduchá.

12.03.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

745 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytá, očištěná játra posypte pepřem a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a játra orestujte.
  2. Omytá jablka, neoloupaná, nakrájejte na čtvrtky, odstraňte jádřinec, pokapejte citronovou šťávou.
  3. Na jinou pánev dejte máslo, přidejte jablka, posypte lžičkou cukru a opečte ze všech stran.
  4. Do vymazané zapékací mísy dejte vrstvu jater, poprašte solí a majoránkou, na to dejte jablka. Zapékejte 15 minut v troubě na 180°C.
  5. Podávejte s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    132,29 g
  • Sacharidy:

    105,87 g
    • Cukry:

      45,86 g
  • Tuky:

    91,88 g
  • Vláknina:

    12,30 g

Aktivita pro spálení:

470 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
819 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
698 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra s jablkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba