Prostreno.cz

Kančí se šípkovou omáčkou

Česká klasika pro milovníky zvěřiny.

29.05.2014 Mikeš
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

543 kJ / 129 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, ochuťte solí, pepřem a v kastrole na oleji zprudka opečte ze všech stran.
  2. Opečené maso přendejte do mísy, k vypeku přilijte trochu červeného vína, nechte zredukovat o čtvrtinu a přidejte k masu.
  3. Na 2 lžících másla a nakrájeném špeku orestujte pokrájenou kořenovou zeleninu, když změkne, přidejte cibuli, svázané čerstvé bylinky a divoké koření zavázané v ubrousku (aby bylo později snazší jej vyjmout z omáčky), trochu zasypte cukrem a nechte pomalu karamelizovat do tmavě zlatavé barvy.
  4. Přidejte opečené maso i s výpekem, šípkové pyré a zarestujte.
  5. Přilijte zbytek vína, mírně podlijte vývarem a pomalu, za občasného přilévání vývaru, maso duste.
  6. Po zhruba 1,5 hodině vmíchejte do omáčky máslovou jíšku a maso doduste doměkka.
  7. Měkké maso vyjměte ze základu, omáčku dochuťte brusinkovou zavařeninou, solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  8. Krátce povařte a pak omáčku propasírujte přes jemný cedník. Pokud vám nevadí zelenina, není třeba omáčku pasírovat.
  9. Maso můžete podávat s pečivem, nebo knedlíky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    459,40 g
  • Sacharidy:

    782,57 g
    • Cukry:

      223,58 g
  • Tuky:

    308,81 g
  • Vláknina:

    161,75 g

Aktivita pro spálení:

1175 kcal
146

minut jízdy na kole

111

minut běhu

350

minut uklízení





Podobné recepty

Srnčí špízy s jarní cibulkou

(22 hlasů)
45min
394 kJ

Srnčí plátky s houbami

(15 hlasů)
50min
359 kJ

Jelení guláš

(16 hlasů)
2h a 50min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kančí se šípkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba