Prostreno.cz

Jahodový dezert mascarpone

Lehký, nepečený moučník z mascarpone a jahod.

19.05.2015 sun
2h a 35min

2h a 25min příprava

10min vaření

1158 kJ / 276 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jahody rozmačkejte, přidejte citronovou šťávu, cukr a v rendlíku přiveďte k varu.
  2. Vmíchejte škrob rozmíchaný ve vodě a nechte projít varem. Omáčku nechte vychladnout.
  3. Mascarpone vyšlehejte se žloutky a cukrem na hladký krém.
  4. Vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
  5. Na dno pohárků dejte piškoty, přelijte je jahodovou omáčkou, nahoru dejte krém a nakonec lžičku jahodové omáčky.
  6. Nechte v chladu přibližně 2 hodiny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,42 g
  • Sacharidy:

    358,27 g
    • Cukry:

      238,90 g
  • Tuky:

    254,64 g
  • Vláknina:

    10,80 g

Aktivita pro spálení:

1058 kcal
132

minut jízdy na kole

100

minut běhu

315

minut uklízení





Podobné recepty

Banánový dezert

(22 hlasů)
6h a 25min
856 kJ

Sušenky z celozrnné mouky

(20 hlasů)
45min
1355 kJ

Ovoce v čokoládě

(30 hlasů)
25min
311 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jahodový dezert mascarpone

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba