Prostreno.cz

Vařený chřest s olejovou zálivkou

Křehké stonky chřestu, přelité horkou zálivkou, je sama o sobě dokonalá delikatesa.

20.05.2015 Mikeš
30min

20min příprava

10min vaření

338 kJ / 80 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku prošlehejte metličkou olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šalotku, nasekaný citronový tymián, med a citronovou kůru.
  2. Za stálého šlehání přidejte balzamikový ocet, hořčici a citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a hned odstavte ze zdroje tepla.
  3. Očištěný chřest vložte do vysokého hrnce, pokud možno na stojato, do vroucí lehce osolené vody. Vařte 3 - 5 minut.
  4. Chřest vyndejte, dejte na talíř, přelijte omáčkou a hned podávejte, posypané na kostičky pokrájenou paprikou.

TIP:

Chřest vařte vždy „na stojato“ tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost. Před vařením je dobré stonky chřestu svázat.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,74 g
  • Sacharidy:

    116,24 g
    • Cukry:

      48,84 g
  • Tuky:

    65,34 g
  • Vláknina:

    33,33 g

Aktivita pro spálení:

272 kcal
34

minut jízdy na kole

25

minut běhu

81

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní krevety

(20 hlasů)
50min
916 kJ

Plněná cibule

(16 hlasů)
55min
618 kJ

Camembert s petrželkou

(15 hlasů)
30min
1071 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vařený chřest s olejovou zálivkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba