Prostreno.cz

Vepřové maso marinované v pivu

Maso, které budete péct pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě,  je šťavnatější.

01.06.2015 Mikeš
2h a 10min

25min příprava

1h a 45min vaření

766 kJ / 183 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na marinádu důkladně promíchejte.
  2. Maso rozkrojte na 2 díly, dejte do vhodné nádoby a přelijte marinádou. Uložte na chladné místo a několik hodin marinujte, maso jednou otočte.
  3. Troubu předehřejte na 160 °C.
  4. Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou utěrkou.
  5. V pekáčku na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečte.
  6. Maso přelijte marinádou a zvolna hodinu a půl pečte. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby pivem.
  7. Oloupanou bílou ředkev nakrájejte, nebo nastrouhejte na dlouhé špalíčky.
  8. Hotové maso natrhejte, rozdělte na talíře vyložené hlávkovým salátem a přelijte vypečenou šťávou. Podávejte s rýží a bílou ředkví.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    254,81 g
  • Sacharidy:

    361,33 g
    • Cukry:

      9,76 g
  • Tuky:

    221,87 g
  • Vláknina:

    11,32 g

Aktivita pro spálení:

1146 kcal
143

minut jízdy na kole

109

minut běhu

342

minut uklízení





Podobné recepty

Kotlety s čerstvými fíky

(13 hlasů)
1h a 10min
719 kJ

Grilované vepřové kotlety

(16 hlasů)
30min
912 kJ

Kotlety s višněmi

(22 hlasů)
50min
837 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso marinované v pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba