Prostreno.cz

Letní čalamáda

Zaručujeme,  že domácí čalamáda vám bude chutnat daleko více, než ta koupená v obchodě.

29.06.2015 sun
3h a 30min

3h a 25min příprava

5min vaření

363 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté okurky nakrájejte na silnější plátky, oloupanou cibuli na tenké plátky, očištěnou papriku pokrájejte na proužky.
  2. Zeleninu dejte do mísy, posypte 3 lžícemi solí, přikryjte a nechte dvě až tři hodiny stát.
  3. Zeleninu propláchněte vodou a dejte do vhodného hrnce.
  4. Smíchejte cukr, 2 špetky soli, koření, ocet a zeleninu zalijte, na mírném ohni za občasného míchání přiveďte k varu, pak hned odstavte z ohně.
  5. Směs rozdělte do čtyř 250 ml sklenic, uzavřete víčky a obraťte sklenice dnem vzhůru.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,41 g
  • Sacharidy:

    434,64 g
    • Cukry:

      375,86 g
  • Tuky:

    13,61 g
  • Vláknina:

    11,92 g

Aktivita pro spálení:

477 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

142

minut uklízení





Podobné recepty

Hruškový džem

(16 hlasů)
25min
734 kJ

Brusinkovo hrušková marmeláda

(16 hlasů)
25min
1029 kJ

Okurková čalamáda

(8 hlasů)
12h a 5min
286 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Letní čalamáda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba